Партиите решават кои фирми ще усвояват „спешните” милиони

DenNews.bg
30.05.2012
размер на текста:

Парламентарно представените партии ще избират по своя воля фирмите, които да извършат спешните ремонти на мостове и съоръжения, пострадали от земетресенията. Това е предложил лично премиерът Бойко Борисов на политическите групи в парламента. Именно те ще имат правото да посочат изпълнителите, без да се минава по Закона за обществените поръчки и възможност за кандидатстване на повече фирми и съответно оспорването на избора на изпълнителя.
„По време на бедствие в парламента настъпва раздвижване. Голяма част от политиците се хранят от природните
бедствия като кърлеж с кръв“, отсече лидерът на националистите Волен Сидеров.
Правителството спешно ще отпусне 43 млн. лв., които ще бъдат пренасочени веднага за ремонт на най-пострадалите участъци. Още следващата седмица да започне ремонтирането на застрашените мостове и пътните съоръжения по двете магистрали „Тракия” и „Хемус“, това е наредил премиерът Борисов, информира dnes.bg.
Тъй като тези пари не са достатъчни за покриване на всички щети, имало вариант част от средствата на оперативната програма "Околна среда", да се пренасочат, за да може около 3000 мостови конструкции в период на няколко седмици или месеци да бъдат ремонтирани.
Финансовият министър Симеон Дянков от своя страна съобщи, че е разписано постановление за щетите и от земетресение в Пернишко, Радомирско и Софийска област.
Около 900 000 лева се отпускат засега.
„Премиерът разпореди утре в 8:30 часа Тотю Младенов да е на място с парите в брой", допълни Дянков.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети