Ромни срещу Обама на изборите през ноември

DenNews.bg
30.05.2012
размер на текста:

Държавният глава на САЩ Барак Обама има сигурен конкурент за президентските избори през ноември. Това е бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни, който очаквано спечели на първичните избори в щата Тексас. Републиканецът събра необходимия брой гласове, за да стане окончателно кандидат за президентския пост.
След края на кампанията неговата партия ще обяви официално кой ще се бори за поста-държавен глава на Америка. Това ще стане в Тампа, Флорида, в края на август. Победата в Тексас обаче позволи на Ромни да набави нужните 1144 гласа на делегати.
Кандидатът, с най-големи шансове да обори Обама е Ромни, коментираха експерти. След като отстрани съпартийците си Рик Санторъм и Нют Гингрич, той остава и единствената сериозна заплаха за сегашния президент. Предишната седмица активната си кампания приключи и конгресменът Рон Пол.
Рекордно ниската безработица в Америка и ръстът на икономиката ще бъдат едни от първите задачи, които ще трябва да реши избраният през ноември президент, информира btvnews.bg.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети