Мегафоните създали паника вместо успокоение сред перничани

dennews.bg
30.05.2012
размер на текста:

Пуснатите в употреба мегафони на Гражданска защита и полицията след вчерашния трус в Перник, объркали още повече перничани и създали допълнителна паника след населението. Това обяви в сутрешния блок на bTV кметът на община Перник Росица Янакиева.
Причината да се стигне до объркването сред хората се оказал фактът, че от мегафоните не се чувало ясно какво се говори и какви инструкции се дават на гражданите. Самата Янакиева призна, че и тя никога не е разбирала какво точно се говори по мегафоните, излизащата от тях реч била много неясна.
Росица Янакиева обясни, че от днес екип от кардиолози ще обслужва безплатно перничани, които заради стреса от преживяното имат все повече оплаквания.
До идеята гражданите да бъдат оповестявани с мегафони за земетресенията дойде на 24-и май след среща между премиера Бойко Борисов, директора на Националния институт по геофизика, геодезия и география проф. Николай Милошев, главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и директора на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. След работната среща премиерът Бойко Борисов обясни, че е издадено разпореждане до всички полицейски патрули в страната.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети