С мъчение в ефира на Бареков взеха короната на новата Мис България

DenNews.bg
03.05.2012
размер на текста:

Ина (вляво) предаде короната на Габриела (вдясно), но отказа да сложи диадемата на подгласничка. Снимка: Bnews.bg

С мъчение продължило над 30 минути за „удоволствие” на зрителя, отнеха короната на новата Мис България Ина Манчева на живо в сутрешния ефир на ТВ7. Организаторите и фирмата поддържала сайта за гласуването чрез Интернет обявиха в студиото на ТВ7, че зрителският вот е бил манипулиран чрез хакерска намеса. Пет дни след разкоша на официалната церемония Ина бе принудена да предаде короната на втората до момента Габриела Василева, след дълъг и задълбочен анализ от страна на политическия коментатор и производител на ексклузивни новини Николай Бареков, продуцентът на шоуто Емил Кошлуков и председателят на журито Стойчо Керев.
Проверката на гласуването е установила, че по време на зрителския вот е била организирана хакерска атака, с която са фалшифицирани гласовете на публиката. Организаторите заподозрели измамата, след като получили много гласове от далечни страни като Бангладеш, Пакистан и Индия.
„Това налага касирането на вота на публиката и обявяването на новата Мис България Габриела Василева. Едва ли зрителите в тези страни са следили конкурса и са се вълнували от него”, обяви в студиото Кошлуков.

Какво правят трима мъже с две миски рано сутрин? Историческа рокада в Мис България. Снимка: TV7


"Разполагаме с всички айпита, с които е гласувано по нечестен начин", обясни шефът на журито Стойчо Керев, който съжали, че Ина се е превърнала в най-голямата жертва на хакерите.
17-годишната красавица е в позиция на измамена и не скри разочарованието си от организаторите. Тя отказа да вземе короната на първа подгласничка.
„Накърнено е моето достойнство и съм много разочарована, че изборът не беше честен. Разбира се, че съм обидена, защото проверката можеше да бъде извършена преди церемонията”, сподели Ина, която със сигурност ще влезе не само в българската, но и в световната история, като миската с най-кратък мандат.
Скандалният обрат е в полза на Габриела Василева, която стана първа подгласничка на Ина Манчева в конкурса на 28 април. Без да се приема манипулирания зрителски вот, носителка на титлата е трябвало да бъде именно Василева, а нейна подгласничка да остане Ина Манчева. На трето място, както и досега, остава Паула Коленцова.
Хакерската атака постава Ина в неловка ситуация, но организаторите на конкурса са категорични, че не се съмняват в моралността й и изключват възможността тя да има пръст в измамата.
Според Емил Кошлуков това е работа по-скоро на човек, който се е опитал да се докаже като хакер. Той призна грешката на организаторите и каза, че от следващата година гласуването на публиката ще спира два дни преди финала, за да има време да се проверят гласовете. Сред извиненията за допуснатия пропуск бе и струпването на четири почивни дни, заради което екипът не бил в пълен състав.
Всъщност Габриела Василева става Мис България само с гласовете на 9-членното жури и с преднина от един глас.
Историята на конкурса Мис България не поми година без скандали и съмнения за манипулации на вота, но поне за момента това е най-позорната година за организаторите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети