Български турист се жертва, за да спаси дете в Англия

DenNews.bg
28.05.2012
размер на текста:

Снимка: SUN

Български турист жертва живота си, за да спаси четиригодишно дете в Англия. Това се случило на плажа в Уест Уитъринг, Западен Есекс, съобщава вестник „Sun".
След като детето навлязло навътре в морето с надуваема лодка, мъжът се притекал на помощ и успял да го хване и да го предаде на дошлите на помощ. Той обаче бил завлечен от силно течение на няколко метра от брега и се удавил. Спасителите извадили мъжа от бурните води и се опитвали да го съживят, но не успели. Пред погледите на ужасените плажуващи, екипът 40 минути се опитвал да спаси удавника.
За момента името на починалия турист не се съобщава, ясна е само възрастта му – на 32 години. ”Той загина като герой. Беше истинска саможертва”, споделя развълнувано свидетелка.
Друг очевидец разказва, че в момента на инцидента морето е било много бурно, а червеното знаме е предупреждавало за силно вълнение.
Според полицията, загиналият не е познавал детето, а след инцидента пред спасителния пункт на плажа, където се е разиграла трагедията, са оставени цветя, информира news.bg.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети