“Банско филм фест” гостува от днес в Дупница

dennews.bg
28.05.2012
размер на текста:

Международният фестивал на планинарския филм “Банско филм фест, който е най-значителният кинофорум от този тип в Югоизточна Европа, гостува в Дупница като част от програмата на Майските празници на културата. От днес от 18,30 ч. в продължение на 3 дни в залата на Общинския драматичен театър Невена “Коканова” ще бъдат представени филми, участвали в програмата на фестивала, който през месец ноември миналата година проведе своето 11-о издание в курортния град Банско.
Тогава в програмата на фестивала бяха включени близо 1 000 филма от 30 страни. На фестивала в Банко се представя най-доброто от продукцията на световното планинарско кино на тема планинарски и екстремни спортове, бит и култура на планинарските народи, опазване на планинската природа, приключения и пътешествия.
Утре Майските празници на културата в Дуупница продължават с изложба от 18 ч., озаглавена „Пътища” в Джамията. На нея Николай Янакиев ще представи живопис, професор Емил Мирчев- скулптури. От 19 ч. на отворена сцена хепънинг ще бъде представени стихове върху картини на художника Росен Марковски със специалното участие на Владимир Левчев и Калин Терзийски. Специален гост ще бъде Никола Манев.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети