4,3 по Рихтер от тази нощ отмени чествания за 24-и май в Перник и Радомир

dennews.bg
24.05.2012
размер на текста:

Заради последния трус от 4.3 по Рихтер малко преди 1 часа тази нощ бяха отменени някои от проявите за 24 май в община Перник, информира actualno.com.
Празничното шествие в града не се състоя, както и някои концерти и изложби, обявиха от общинската администрация. В Радомир също се отмениха шествие и концерт.
Трусът от четвърта степен по скалата на Рихтер беше регистриран тази нощ в 0
Хората вече трета нощ предпочитат да спят в автомобилите си или се изнесоха в по-далечни селища при роднини, по-далече от епицентъра на земетресенията, които стават в последните дни. В 15-етажният блок, в който живея май са останали само няколко възрастни хора. От тях никой не се опита да излезе на улицата, няма излезли съдеди от съседните блокове, както предишните нощи, съобщи БНР.
Няма пострадали хора и допълнителни щети от снощния трус, съобщи Росица Янакиева, кмет на Перник. Най-голяма вреда нанасят слуховете, каза Янакиева. Тя призова хората да не се поддават на паника.
В Перник и Радомир и през почивните дни ще се приемат молби за отпускане на еднократна помощ на пострадалите от земетресението граждани. Янакиева призова да не се злоупотребява и да не се предявяват неоснователни претенции.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети