Руски байкъри са застрашени от 10 години затвор в Ирак

dennews.bg
24.05.2012
размер на текста:

10 години затвор застрашават руски байкъри от мотоклуб RAMSS, които вече 4-и ден са задържани в Ирак по подозрение в шпионаж, информира Руската информационна агенция „Новости”, позовавайки се на информация на един от представителите на клуба Александър Орлов.
На территорията Ирак на 20-и май бяха задержани четирима руски граждани, пътешестващи с моторите си. Както съобщи за РИА Новости представител мотоклуб RAMCC, задържаните си руснаците Олег Капкаев, Александър Варданянц, Олег Максимов и Максим Игнатиев, които са обвинени в шпионаж. По неговите думи байкърите са били задържани от хора във военни униформи, били са отведени във военна база и са им прибрани документите. Посолството на Русия работи по въпроса за по-скорошното освобождаване на задържаните руснаци.
Що се отнася до информацията за 10-годишните присъди, то Орлов твърди, че тя е достоверна и е била изпратена като смс от едни от задържаните Олег Капкаев. .
По неговите думи един от задържаните му изпратил съобщение на мобилния телефон, от което станало ясно също, че предстои да бъдат преместени от военната база, в която са в момента, в неизвестна посока.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети