“Офисът” на братя Галеви става Исторически музей

Даниела Методиева
23.05.2012
размер на текста:

Постройката бе съборена заради незаконно строителство. Снимка: dennews.bg/архив

На мястото на събореното незаконно култово заведение “Баркод”, което бе използвано като един от офисите на братя Галеви, ще бъде изграден историческия музей на Дупница.
Тези намерения на местната управа бяха оповестени на пресконференция днес от председателя на Общинския съвет в Дупница Ивайло Константинов. Като мотив за преместването на музея, който сега се намира в Младежкия дом, Константинов посочи, че така той ще бъде по-видим както за гражданите на Дупница и гостите на града. Освен това с издигане на новата постройка центърът ще добие и по-завършен вид от архитектурна гледна точка. Константинов подчерта, че бъдещият музей ще бъде един скъп обект, това е първоначалната идея на местната управа.
Като една от задачите, която стои на дневен ред пред сегашната управа, стои създаването на символ на град Дуница, подчерта Ивайло Константинов.
“Сега единственото, с което си свързва Дупница са братя Галеви. А преди 20 години градът се свързваше с индустрията, със свободолюбивия дух и с търговията. А символът не се прави от днес за утре. Затова работим по отношение на спорта и връщане на славата на футболния Марек, ще продължим и традицията за обучение на медицински кадри, изграждането на търговски център. Ще изградим и Алея на славата, на която видни дупничани да намерят своето място”, обясни още на пресконференцията днес Ивайло Константинов.

 


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети