По 325 лв. на всяко пострадало домакинство в Перник

DenNews.bg
23.05.2012
размер на текста:

По 325 лв. на всяко пострадало от земетресението домакинство в Перник ще бъдат отпуснати от държавата. Това увери вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.
По негово предложение и с благословията на социалния министър Тотю Младенов социалните работници в Перник ще работят в предстоящите 4 почивни дни на доброволни начала, за да приемат документи на желаещите да получат тази помощ, информира dnevnik.bg.
Пострадалите трябва да представят документ за собственост, снимка на пораженията и прогнозни данни колко ще им струва ремонтът. Финансовото министерство все още няма конкретни прогнози какъв ще бъде размера на средствата за преодоляване на щетите, но Дянков отбеляза, че в бюджета за тази година има 80 милиона лева за бедствия и аварии.
Преди близо два часа бедственото положение в миньорската община беше официално отменено, въпреки че по-рано днес местната власт поиска удължаване на периода.
По информация на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова до момента са постъпили над 390 сигнала в кризисните щабове в Пернишко за искане на средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.
Министърът заяви, има готовност за изграждането на палатков лагер за хората, чиито жилищни сгради са опасни за обитаване. По думите й в болницата на града са настанени 80 души, от които 58 деца, които не е имало как да прекарат нощта в домовете си.
Павлова изтъкна обаче, че няма нито един засегнат сериозно път в България.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети