87-годишен ветеран закла крадец, посегнал на спестяванията за погребението му

DenNews.bg
22.05.2012
размер на текста:

87-годишен руски ветеран от Великата отечествена война влезе в последната битка на живота си, защитавайки дома си от нападател. Героят от войната с Япония и носител на множество награди Павел Веретелников убил нахлулия в апартамента му крадец. Ветеранът обаче също е бил ранен тежко и е настанен в болница с опасност за живота.
Инцидентът се разиграл през нощта срещу 21 май в село Казаново. 35-годишният престъпник, който е бил осъждан по-рано, заплашил стареца с нож и му поискал парите. Смелият дядо обаче отказал и двамата се сбили, пише dnes.bg.
В завързалия се ръкопашен бой ветеранът намушкал нападателя с нож в корема. По данни на Life News, след като убил нападателя, Павел Веретелников успял да стигне до дома на съседите си, където съобщил, че убил човек.
В дома на Веретелников имало малко пари и ценности – предимно военни награди и малко пари, които спестил за погребението си.
Прокуратурата е решила да не повдига обвинение, тъй като следователите са убедени, че ветеранът е убил нападателя при неизбежна самоотбрана.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети