Съдят българка за гавра с 14-годишна французойка

DenNews.bg
21.05.2012
размер на текста:

Българска проститутка и трима турски граждани ще бъдат съдени във френския град Тулуза по обвинение за изнасилване на 14-годишно момиче. 31-годишната Величка Найденова е обвинена, че е подслонила и склонила към проституция 14-годишната Жули. Обвиненията срещу четиримата са повдигнати още през 2009 г. и ако се докаже вината им ще излежават 20-годишна присъда за изнасилване, съобщават френски медии.
Французойката избягала от къмпинг Елн на 21 август 2009 г., където била на почивка с роднини.
На 25 август, в 3 часа през нощта, тя е намерена по бельо да се лута безцелно недалеч от моста Миним в Тулуза. След медицински преглед е установено, че момичето е изнасилено.
От разследването става ясно, че след бягството, Жули е била откарана в Тулуза от мъж, на когото доверила, че иска да избяга. Той, заедно с другите обвинени по делото турци нееднократно се гаврили с младото момиче, а след това я отвели в дома на българката, където продължали да блудстват с нея. Според обвиняемите жертвата ги е убеждавала, че е на 17 години и твърдят, че са правили секс с Жули с нейно съгласие, тя обаче отрича.
Нейният адвокат казва, че клиентката му се ужасява от мисълта, отново да види лицата на насилниците си. В навечерието на делото 14-годишната е била настанена в дом за бездомни младежи, но оттам е бягала многократно, съобщава dnes.bg.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети