Тонове пръст погребаха две жени край сметището на Сухиндол

DenNews.bg
02.05.2012
размер на текста:

Тонове пръст погребаха живи две жени край старото сметище на Сухиндол. Инцидентът станал докато жените и двама техни роднини търсили старо желязо в района и така сами подкопали земен масив. Първоначално под свлеклите се земни маси попаднал и единият от мъжете, но той бил изровен от роднината си. Двамата веднага започнали да ровят в опит да извадят и жените, но не успели.
Двамата успели да подадат сигнал до общинския съвет за сигурност на Сухиндол и Районното управление на полицията в Павликени, информира БГНЕС.
В спасителната акция освен спешните екипи на полиция и община се включили лично заместник-кметът на Сухиндол и голяма част от местните чиновници.
Два часа отнела на спасителите да стигнат до затрупаните жени. По първоначални данни двете жертви на 57 г. и 36 г. за загинали от задушаване.
По информация на община Сухиндол сметището не е в експлоатация от близо три години. Със заповед на РИОСВ от 2009 г. неопасните битови отпадъци от Общината се извозват и депонират в Севлиево. Поради това районът не е бил охраняван. Също така мястото на инцидента е встрани от регулационните граници на бившето депо. По случая полицията е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети