Не парфюмът, а естествената миризма най-изкушаваща

DenNews.bg
18.05.2012
размер на текста:

Не парфюмът, а естествената миризма, излъчвана от човешкото тяло е най-изкусителна. Това установиха чешки и британски учени, цитирани от в. “Хъфингтън пост”.
Всяка година стотици милиони долари се харчат за създаването и промотирането на предизвикателни аромати, като скъпата продукция бива купувана по целия сват, в опити да се съблазни другия пол. Но всичко това сякаш е излишно, след установяването, че най-сексапилният аромат е естествения.
Ян Хавличек от университета в Прага и Крейг Робъртс от колежа в Стърлиг смятат, че според излъчваната естествена миризма, жените определят доминантните мъже, а мъжкарите ги привлича телесното излъчване на жената в период на овулация.
Хавличек провел експеримент с доброволци, като им дал да помиришат други хора първо без, а след това и с парфюм.
Те трябвало да дадат оценка колко приятно ухаят. Оказало се, че парфюмът само акцентира върху лошата миризма на тялото, а естествената се възприемала много добре. По времето на Елизабет Първа в Англия имало обичай - неомъжени жени да поставят резен ябълка под мишницата си, а след това да го подарят на своя възлюбен.
Някои учени считат, че естествената миризма на тялото може да разкрие и чертите на характера. След проведен експеримент в Полша, в който били изследвани 60 жени, по телесната миризма било установено, кои от тях са склонни към нервност, тъй като отделяната пот при такива хора изменя бактериалния състав под мишниците, информира VESTI.bg.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети