Интерпол издирва дупнишкия бизнесмен Антонио Цеков за сексуални престъпления

Даниела Методиева
15.05.2012
размер на текста:

Снимката на дупнишкия строителен предприемач Антонио Цеков лъсна в червения списък в сайта на Интерпол.
Цеков, известен повече като чичо Тони е обявен за международно издирване на сексуални престъпления и по-точно заради влязлата в сила 7-годишна присъда за блудствени действия с малалетни и непълнолетни момичета от Дома за деца в Дупница.
До обявяването на Антонио Цеков за международно издирване се стигна, след като в сила влезе 7-годишна присъда, а той не бе открит от Съдебна охрана на нито един от посочените от него адреси. По-късно Антонио Цеков не бе открит и при обявяването му за общодържавно издирване от МВР, след което преписката бе изпратено обратно в Окръжна прокуратура в Кюстендил. Европейската заповед за задържане е издадена от административния ръководител на държавното обвинение в Кюстендил Камен Пешев, а сега с издирването му се заемат представителите на правоохранителната международна организация на криминалната полиция за издирване на престъпници.
Окръжната прокуратура в Кюстендил се зае с 40-годишния строителен предприемач от Дупница Антонио Цеков, след като по време на едно от заседанията по делото за порнографските снимки срещу Иван Борисов деца от Дома заявиха, че Цеков ги е примамвал и извършвал блудствени действия с тях.
Материалите бяха предоставени от следствието на магистратите, а с контрола по проверката се ангажира окръжният прокурор Камен Пешев. Директорът на ОДП - Кюстендил комисар Караджов разпореди незабавна проверка за изясняване на твърденията.
Срещу Антонио Цеков има две висящи дела за изнасилване, а през 2005 година е бил осъден за блудствени действия с малолетно момиче. Антонио Цеков е син на Цветко Цеков, който бе кандидат за общински съветник от листата на «Движение нашия град».

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети