Сапарева баня обра купите и в биатлона

Константин Соколов
15.05.2012
размер на текста:

Биатлонистите от Сапарева баня заслужиха поредното си признание. Възпитаниците на треньора Райко Пенев получиха цели 7 купи на официалната церемония по закриването на сезона, която се проведе в Музея на спорта в националния стадион „Васил Левски”. Сапаревобанци повториха постижанието си от ски бягането, където също заслужиха най-много отличия измежду всички клубове у нас.
На церемонията по награждаване присъства спортният министър Свилен Нейков, който бе поканен от председателя на БФБиатлон Екатерина Дафовска.


При най-малките момчета състезателят на клуба от Сапарева баня Никола Стоичков заслужи купата за първо място. При момичетата, младша възраст Нанси Окоро бе наградена с приз за първо място, а купата за трето място получи Ванеса Емилова. При младежите до 23 г. Бойко Харизанов бе награден с купа „България” за страхотното си представяне през сезона. Виктор Стоичков, който е брат на Никола Стоичков, пък грабна купата за второ място при юношите. При момичетата, старша възраст Любомира Пехливанска взе приза за второ място, а при момчетата, старша възраст Николай Виячев е трети.


Треньорът Райко Пенев заяви, че е изключително доволен от представянето на своите състезатели през сезона, както от постиженията им в биатлона, така и в тези в ски бягането. „Много съм доволен от всички наши състезатели. По-голямата част от тях участват и в надпреварите по ски бягане, и в биатлона и печелят купи и медали. Горд съм и от оценката на председателя на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска, която каза, че нашият клуб работи най-добре с младите състезатели”, коментира Райко Пенев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети