Община Дупница дава 8 свои имота и прави акционерно дружество с БВФ

Даниела Методиева
15.05.2012
размер на текста:

Община Дупница ще апортира 8 свои имота за учредяване на акционерно дружество с Българската федерация по волейбол. Това става ясно от докладната, внесена от кмета на Дупница Методи Чимев и която ще бъде приета на предстоящата сесия на местния парламент на 18-и май. Идеята е чрез апортирането на въпросните 8 имота от които се намират в землището на село Бистрица, да бъде изграден и национален тренировъчен комплекс по волейбол, в който да има треноривъчна зала, административна сграда, и жилище със служебни апартаменти.
В бъдещото дружество община Дупница ще притежава 49% от акциите, а Българската федерация по волейбол- 51%. От своя страна БВФ се задължава да внесе такава сума в бъдещото акционерно дружество, която да съответства на стойността на общинските имоти. Община Дупница ще бъде представлявана в Общото събрание от кмета Методи Чимев, а при негово отсъствие от заместника му по социалните дейности Крум Милев, става ясно от проекта за споразумение между общината и БФВ.
В бъдещото акционерно дружество община Дупница ще бъде представлявана в Съвета на директорите от двамата юристи Милен Попов и Десислава Стойнева, а БВФ от Данчо Лазаров Иван Тодоров и Петър Кънев. Изпълнителният директор ще бъде избран от един от петимата представители на двете страни в акционерното дружество. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети