Братя Галеви са извън страната, признаха от МВР

dennews.bg
15.05.2012
размер на текста:

Братя Галеви са извън страната. Това стана ясно от изказването на главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев пред БНТ тази сутрин, че предстои издаването на европейска заповед за задържане на Пламен Галев и Ангел Христов.
Това трябва да бъде направено от Окръжна прокуратура в Кюстендил, където на първа инстанция се гледа знаковото дело срещу Галеви за организиране на престъпна група и рекет. Така имената на двамата братя ще бъдат включени в в червената бюлетина на Интерпол.
Административният ръководител на Окръжна прокуратура в Кюстендил Камен Пешев обясни, че за да издаде европейската заповед за задържане, от МВР трябва да пристигне при него официална информация, че органите на реда не са успели да издирят братя Галеви в страната и че те са напуснали пределите й.
Вече втора седмица Пламен Галев и Ангел Христов не могат да бъдат открити, нито от съдебна охрана за привеждането им в затвора в Бобов дол за изтърпяване на 4 и 5 –годишните им присъди, нито от МВР. Затова те бяха обявени и за общодържавно издирване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети