Забраната за пушене фалира 20% от заведенията за година

DenNews.bg
14.05.2012
размер на текста:

20% от ресторантите, казината и дискотеките, в които досега пушенето беше възможно, ще фалират в рамките на година след влизане в сила на забраната от 1 юни, това е черната прогноза за бранша на председателят на българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация Благой Рагин.
Забраната ще накара много от собствениците да затворят врати и да сменят местоживеенето си, например с Казахстан, където в подкрепа на малкия и среден бизнес се вложиха 2 милиарда евро, пошегува се тъжно Рагин. Според него кризата през 2012 г. ще се задълбочи, а няма да отшуми, каквито са били очакванията. Около 300 милиона лева ще бъде загубата за заведенията само за година.
„Искаме тоталната забрана за тютюнопушенето да се отложи с няколко години, докато икономиката ни си стъпи на краката”, посочи още той, цитиран от dnes.bg.
Вчера в центъра на столицата се събраха около 200 души, за да протестират срещу влизащата в сила забрана от 1 юни да не се пуши на обществени места. Инициатор на димния протест беше режисьорът и страстен пушач Андрей Слабаков.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети