Над 10 килограма синтетични наркотици са иззети при операция на ГДБОП

dennews.bg
12.05.2012
размер на текста:

Снимка: Пресцентър МВР

Участници в организирана престъпна група за производство и разпространение насинтетични наркотици, са разкрити от Служители на ГДБОП в София по време на операция за противодействие на производството, трафика и разпространяването на синтетични наркотици. В хода на акцията служителите на отдел „Наркотици“- ГДБОП локализираха и задържаха членовете та организирана престъпна група, информираха от Пресцентъра на МВР.
В района на ж.к.“Сердика“, в момент на сделка с наркотици са задържани общо трима : М.Д./49г/ от София, криминално проявен с многобройни регистрации и осъждан за различни престъпления, вкл. и свързани с наркотици, И.Р./43г./ от столицата, и той криминално проявен, осъждан за кражба и 41-годишната Д.С. от Сливница. При претърсването на автомобилите и домовете им са открити 5 кг – над 30 000 броя сини таблетки с лого прилеп, реагирали при полевия тест на амфетамин. Иззети са и намерените над 20 000 лева в български пари и евро.
Скоро след това на територията на София е установен и друг участник в престъпната дейност – И.И./56г./ от Сливница, криминално проявен. От неговото жилище в столицата са иззети над килограм /около 6000/ таблетки от същия вид и електронна везна. Антимафиотите претърсили и негов имот в землището на сливнишкото Алдомировци, където открили автомат „Калашников“ и над 800 патрона. При претърсването на пристройка към къщата спецполицаите намерили към половин килограм бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на амфетамин и около 4 килограма бежови таблетки с лого „каптагон“. От същото помещение са иззети и прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и лабораторно оборудване.
Според експертите печалбата от престъпната дейност при разпространяването на иззетите синтетични наркотици у нас би била за над 500 000 лева.
Четиримата са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети