Ученици от Кюстендил представляват областта на републиканското състезание за млади огнеборци

DenNews.bg
11.05.2012
размер на текста:

Отборът на Самораново остана на крачка зад победителите.

Ученици от ОУ “Ильо Войвода”-Кюстендил ще представляват областта на републиканското състезание „Млад огнеборец”. Кюстендилци взеха безапелационна победа на днешното състезание между най-добрите младежки противопожарни отряди от общините в областта. На второ място се наредиха възпитаниците на ОУ “Христо Ботев”- с. Самораново, обучени от Божидар Димитров от пожарната в Дупница. Отборът на СОУ “Христо Ботев” – Кочериново, воден от шефа на рилската пожарна Иван Тахтаджийски, заеха трето място.

Възпитаниците на ОУ "Ильо Войвода" доказаха защо са победители сред отборите в Кюстендил. Снимки: Пресцентър МВР-Кюстендил


Областното състезание, което се проведе на стадион „Осогово” в Кюстендил, мина без участието на отбора победител на община Бобов дол.
 

Момчетата и момичетата от Кочериново заеха трето място.

Всички състезатели получиха купи и грамоти, спортни и ученически пособия, и лакомства. Първенците получиха и анцузи, тениски и шапки с логото на МПО “Млад огнеборец”. Те ще участват в републиканския кръг на състезанието, който се провежда в курорта “Албена” през месец юни.
Началникът на ОУПБЗН – Кюстендил, комисар Григор Христов благодари на всички участници и техните инструктори и пожела успех на победителите в републиканския кръг на състезанията.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети