Сергей Станишев доволен от работата на местното ръководство на БСП в Дупница

ГЕРБ ще остави след себе си една разрушена държава, опоскана хазна, неработеща икономика, прогнозира лидерът на социалистите

Даниела Методиева
09.04.2012
размер на текста:

Сергей Станишев е много доволен от работата на местното ръководство на партията в Дупница и от постигнатите резултати по време на местните избори през октомври. Това обяви при посещението си лидерът на БСП, който бе посрещнат с червена роза от един от най-върлите симпатизанти на партията Страхил Влахов. И на срещата със Сергей Станишев присъства депутатът от БСП Мая Манолова, която бе и на тази с президента Георги Първанов. Днешното си присъствие Манолова обясни с факта, че все пак Сергей Станишев е лидер на БСП.

 


Въпреки, че БСП остана втора на изборите в Дупница и успя да вкара само 8 общински съветници в местния парламент, за Сергей Станишев това е един сравнително добър резултат и той обяви, че поздравява своите хора в Дупница. Защото срещу тях ГЕРБ са активирали целия си ресурс за печелене на изборите. И добави, че дори и бивш председател на партията в града, визирайки Първан Дангов, е работил в полза на управляващите, като им е дал своите гласове на втория тур.
Сегашното управление на ГЕРБ ще остави след себе си една разрушена държава, опоскана хазна, изхачрени 4 млн. лв. от резерва, неработеща икономика, а всичко това буди едно голямо безпокойство у всички, заяви за пореден път и в Дупница по време на пресконференция лидерът на БСП.
Затова отсега нататък БСП ще търси коалиция с всички опозиционни партии, категоричен бе Станишев.
На въпрос относно обвиненията на областния лидер на Монтата, че хора на Станишев оказват натиск върху местни структури именно той да бъде избран за лидер на партията през месец май, Станишев отговори, че БСП в никакъв случай няма да бъде лидерска партия като ГЕРБ и хората сами ще преценят на кой да гласуват доверие. Що се отнася до твърденията му, че ако Първанов спечели лидерския пост, ще предприеме маневра към коалиция с ГЕРБ, то Станишев не пожела да коментира.

След като даде пресконференция, лидерът на червените се срещна с членове и симпатизанти на партията в Дома на техниката.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети