Таекуондист на Гладиатор отпадна бързо от Световното

Константин Соколов
09.04.2012
размер на текста:

Състезателят на СК Гладиатор Стефан Самарджиев записа загуба на Световното първенство по таекуондо за юноши. В първия кръг на шампионата на планетата, който се провежда в Египет, дупничанинът почиваше, а след това претърпя поражение от състезател от Йордания, който в последствие стана световен шампион и отпадна от надпреварата.
България бе представена от общо 4-има таекуондисти, като състезателите на ботевградския Сунг-Ри Атлантик Цанислав Димов и Мартин Атанасов отсрамиха нашите с 3 победи.
Турнирът бе за таекуондисти във възрастова група 14-17 години, което оказа негативно влияние върху представянето на Стефан Самарджиев, който е най-малък в своята категория. „Той е на 14 години, а съперниците му са с 2-3 години по-големи от него, а това не е маловажно. Все пак това състезание му помогна да понатрупа опит за следващото Световно първенство, което е след 2 години. Тогава съм сигурен, че Стефан ще се представи далеч по-добре”, каза треньорът на Гладиатор Христо Михалчев.
Междувременно дупнишкият клуб получи покана за участие в силен международен турнир в Одрин, Турция. Там треньорът Михалчев ще заведе 8 свои възпитаници, а участие ще вземат състезатели от общо 18 страни.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети