Синове биха лекар и късаха пагони на полицай заради смъртта на майка им

dennews.bg
06.04.2012
размер на текста:

Синове биха лекар и късаха пагоните на полицай, афектирани от смъртта на майка им в пазарджишката болница, информира news.bg.
Данаил и Георги Данаилови обвинили лекарите за смъртта на 64-годишната им майка Мария Йорданова. До баталните сцени се стигнало, след като дежурния лекар Милко Петров им се обадил, за да ги информира за кончината на майката. Само след час братята пристигнали, а единият от тях се нахвърлил с юмрюци на лекаря.
"Влетя се вътре и започна една блъсканица, бореница, при което ми счупиха очилата при удара, който получих тука и устната се разцепи, след което се опитах да ги.озаптя и да спре цялата тази работа", разказа хирургът д-р Милко Петров.
Докато пристигне полиция, братята счупили стъкло на една от операционните, стъкло на маса и са повредили клавиатура на една от компютърните конфигурации в отделението, съобщи Мирослав Стоянов - говорител на ОУ на МВР Пазарджик.
В опит да бъдат задържани двамата братя нанесли няколко удара на униформените полицаи като скъсали пагона и якето на един от служителите на реда.
Данаил и Георги Данаилови подписали декларация, че върху тях не е упражнено полицейско насилие. Те съобщиха, че са внесли искане в прокуратарата за повторна аутопсия на майка им.
Според лекарите причината за смъртта е сърдечното й заболяване.
Срещу двамата братя е образувано бързо полицейско производство.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети