Вот на недоверие за Борисов заради АЕЦ „Белене”

dennews.bg
05.04.2012
размер на текста:

Вот на недоверие ще бъде гласуван в Народното събрание. Това стана ясно днес, след като Атака подкрепи инициативата на БСП, информира news.bg.

”Ние сме за АЕЦ "Белене" и за изграждането на нови мощности, изтъкна той и определи правителственото решение за спиране на проекта като национално предателство. След 2021 България остава без нито един ядрен реактор, поясни Сидеров. По думите му страната ни се лишава от най-чистата и евтина енергия. Ще започнем да купуваме ток от Турция, която през това време ще построи не една, а 2 или 3 ядрени централи с руски реактори”, смята лидерът на Атака.

Правителството на ГЕРБ ни вкарва в енергийна зависимост от Турция, подчерта националистът. Според него не случайно премиерът Бойко Борисов е спрял проекта Белене след посещението си в Турция. Не случайно сега ДПС не подкрепя вота на недоверие, защото закриването на Белене е изгодно за Турция, каза още Волен Сидеров.

Освен вота на недоверие, който националистите категорично ще подкрепят, партията на Сидеров инициира подписка за събиране на 48 гласа за обсъждане в зала за провеждане на референдум по въпроса за атомната ни централа.
Имаме уверение, че ще съберем подписите, каза лидерът на националистите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети