Закопчаха Хули Зайо от Дупница за грабежи

dennews.bg
04.04.2012
размер на текста:

 Известната дупнишка кримка Иван Георгиев с прякора Хули Зайо, който прекара половината от живата си по затворите, е задържан за извършване на 3 грабежа в рамките на 20 дни, информират от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Заедно с Хули Зайо в ареста е и 17-годишен младеж, който също и извършвал грабежи.
Подвизите на Хули Зайо за последните 20 дни са отнемане чрез употреба на физическа сила и побой пари от млад мъж на улица в града, мобилен телефон от друг в района на кооперативния пазар, златни обеци от 50-годишна жена. Хули Зайо е известен на полицията като извършител на множество кражби и грабежи. Осъждан е, изтърпял е повече от 20 години лишаване от свобода. Хули Зайо е задържан с полицейска заповед за 24 ч в ареста на РУП – Дупница, днес се очаква прокуратурата да удължи мярката му за задържане до 72 ч. Работата по документирането на противозаконната дейност на Хули Зайо продължава РУП Дупница.
Срещу 17-годишният последовател на Хули Зайо е образувано дознание в РУП Дупница, снощи той нападнал мъж в района на пазара в града и му отнел мобилен телефон, часове по-късно е установен и задържан, ще остане в ареста 24 ч. Продължава и работата по установяване на съпричастността му към други противозаконни деяния.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети