Месете си козунаците сами, посъветва Найденов

DenNews.bg
03.04.2012
размер на текста:

Земеделският министър Мирослав Найденов посъветва българските жени да запретнат ръкави и сами да приготвят козунаците за Великден, ако искат празничната кошница да излезе по-евтино на домакинствата им.
Изчислението за цената на домашния козунак спрямо готовия от магазина Найденов направи наред с сметките колко солен ще ни бъде празника.
Според министъра има трайна тенденция на запазване на цените при яйцата - те вече са по около 30 ст. "Агнешкото месо е около 12 лева за килограм - някъде може да стигне 15 лева". Според земеделския министър обаче това е нормално и допълни, че има тенденция на покачване на цената на агнешкото месо, но то няма да прехвърли 15 лева.
Найденов увери още, че контролът в търговските вериги е тотален и дори има реакция от тяхна страна за свръхконтрол. Проверките обаче показват, че търговците вече са дисциплинирани.
Там, където има спекула, тя ще бъде показвана, посочи Найденов. На въпрос кой е спекулирал, когато се покачваха цените, отговорът беше "Всички!", пише inews.bg.
В нормалните държави, когато има голямо търсене, е нормално продуктите да поевтиняват, но в България това не е така, коментира още земеделският министър.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети