Синдикалисти почитат загиналите при трудови злополуки с молебен

DenNews.bg
26.04.2012
размер на текста:

Молебен в памет на загиналите при трудови злополуки ще бъде отслужен в централния храм в Дупница „Св. Георги Победоносец” днес от 16:30 часа. Службата е организирана от КНСБ-Дупница по случай Международния ден на загиналите и пострадалите при трудови злополуки, който се отбелязва на 28 април от световната синдикална общност.
„Целта ни е на този ден е да насочим вниманието към значимостта на безопасността и здравето при работа и изграждане на култура за лична отговорност на работното място, което безспорно ще допринесе за намаляване на трудовите злополуки”, коментира регионалният лидер на КНСБ Тодорка Дамянова.
Статистиката показва, че през последните четири години в регион Дупница на работните си места са загинали 10 души, а шестима са превърнати в трайни инвалиди.
Само от регион Дупница в РУСО-Кюстендил през изминалата година са декларирани 33 трудови злополуки, от които 4 с предположение за трайна инвалидност, три от инцидентите са завършили със смърт.
Година по-рано злополуките са 17, един човек е загинал, а един е превърнат в траен инвалид.
През 2009 г. са декларирани 25 броя трудови злополуки, от които три с фатален изход и една с последвала трайна инвалидност.
25 са били злополуките през 2008 г. Тогава за загинали трима работници.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети