Нападнаха дупничанка в черковния двор за златно синджирче

DenNews.bg
26.04.2012
размер на текста:

77-годишна жена е била нападната и ограбена от неизвестен мъж в черковния двор на централния храм „Св. Георги Победоносец” посред бял ден в Дупница. Дръзкият нападател успял да скъса и отнеме златното синджирче на жената, след което избягал. Инцидентът е станал към 17:40 часа вчера, а за щастие жената не е пострадала. Това е вторият грабеж извършен по светло в Дупница в рамките на няколко дни. В понеделник млад мъж беше бит и ограбен, пак по светло, на улица „Неофит Рилски” в града.
Нападателят му беше разкрит и задържан два часа по-късно, като за това време той успял да похарчи половината от откраднатите 70 лв. Срещу 23-годишният нападател, познайник на полицията, е образувано досъдебно производство, а след изтичането на 24-часовата му мярка той е освободен от ареста.
РУП-Дупница работи по установяване на извършителя на грабежа на възрастната жена от вчера.
Междувременно в Бобов дол са задържани двама мъже на по 21 години, които откраднали 80 метра силов кабел от участък на въгледобивно дружество. Кабелът е бил обгорен, нарязан и предаден за отпадъчно желязо. Двамата извършители на кражбата са попадали в полезрението на полицията с интереса си към противозаконни деяния. Срещу тях е започнато дознание в РУП-Бобов дол.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети