Берлускони си купувал закрила от Коза Ностра

DenNews.bg
25.04.2012
размер на текста:

Ексцентричните новини около бившия италиански премиер Силвио Берлускони явно не само няма да спрат, но и няма да загубят нито грам от пиперливостта си. Върховният касационен съд днес оповести, че в средата на 70-те години на миналия век Берлускони е превеждал големи парични суми на сицилианската мафия Коза Ностра, за да защити себе си и семейството си от отвличане, информира Ройтерс, цитирана от dnes.bg.
Закрилата на Коза Ностра "не е била безплатна", отбеляза съдът, като добави, че медийният магнат е бил жертва на изнудване.
"Берлускони е предавал очебийни суми пари на мафията," посочи най-висшият апелативен съд в Италия в документ от 146 страници, в който обяснява решението си от миналия месец да касира делото срещу Марчело Дел'Утри - сицилианец, който работил за Берлускони по онова време.
Документът разяснява, че е отхвърлил обвиненията за сътрудничество с мафията срещу Дел'Утри, който сега е сенатор от партията на Берлускони "Народ на свободата", понеже по-нисшата съдебна инстанция в Палермо не е успяла да докаже част от тях. Дел'Утри бе осъден на седем години затвор. Върховният касационен съд нареди преразглеждане на делото, посочва БТА.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети