Политически лидер иска помощ от ФБР за петорното убийство в Македония

dennews.bg
25.04.2012
размер на текста:

Жестокото убийство доведе и до масови протести в цялата страна. Снимка: Ройтерс

Партията на гостиварския кмет Руфи Османи - Национално демократично възраждане смята, че полицията и следствените органи в Македония нямат капацитет да разкрият петорното убийство край Смилковци, информира news.bg.
Партията смята, че е крайно време правителството да признае публично, че няма капацитет да се справи успешно с разследването и да потърси професионална помощ от американското Федерално бюро за разследване - ФБР и да възложи случая на експертите от тази служба.
"Тъй като опитът показва, че извършителите на почти всички досегашни престъпления, дори и на някои по-малки, са избягали или са се опитали да избягат от страната, шансовете опасните престъпници да са напуснали страната са повече от реални. В такива случаи разследването трябва да бъде на по-високо международно ниво, тъй като експертите от ФБР са напреднали по отношение на правителствените средства за разкриване на престъпления от такъв характер", се казва в изявление на партията, цитирано от Макфакс.
Според партията такава помощ са поискали и някои от съседните страни за случаи, които могат да повлияят на дестабилизацията на сигурността в държавата.
"Ако това правителство и особено премиерът и министърът на вътрешните работи наистина са отговорни за стабилността и мира в държавата и в региона, те по-скоро трябва да потърсят международна помощ за разкриване на случая и истинските извършители да се намерят и накажат", добавят от партията.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети