Коли хвърчат по затворен от свлачище път в Бобовдолско

Десислава Панайотова-Янкова
24.04.2012
размер на текста:

Зад завоя се крие пропадналия участък и ново трасе. Този знак обаче не спира никого. Снимки: dennews.bg

Тежка техника и автомобили минават ежедневно през пътя Бобов дол-Жедна, за когото от месеци областната дирекция на Агенция Пътна инфраструктура съобщава, че е временно затворен заради свлачището, отнесло половината платно в близост до азотната станция в миньорския град.
Барикада от отрязани от близката гора борове „обезопасяват” свлеклия се път, а на 20-ина метра по-напред е поставен знак „Забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки”.
Това обаче не спира преминаването на камионите на предприятията в Бобов дол и частните автомобили.

Временният път върви успоредно с разрушения, който пък е обезопасен с отрязани борове.


На въпрос как и на каква стойност се изгражда временния път шефката на Областно пътно управление-Кюстендил Юлияна Божилова не отговори. Не стана ясно и дали са верни твърденията, че трасето се изгражда за сметка на предприятията в миньорския град, тъй като Божилова затвори телефона си.
От официалния отговор от ОПУ става ясно, че и в момента пътят се води затворен, а „ще стане възможно да се пропусне движението след неговото прокарване, настилане с трошен камък и изпълнение на отводнителни пътни окопи”.
„Не мога да разбера какво още питате. Ще се прави проект”, отговори лаконично Божилова.
От отговора на ОПУ става още ясно, че на следващ етап ще се извършат проучвания по отношение на третокласния път в засегнатия участък.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети