Учителка от Самораново с първа награда от конкурс

dennews.bg
23.04.2012
размер на текста:

Учителката от ОУ „Христо Ботев” в село Самораново Валентина Грънчарова се върна с първа награда от Петия конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности за проекта си „От баба знаем”.
Конкурсът се организира от Международна фестивална програма “Приятели на България”, в партньорство с Министерство на образованието, младежта и науката, Синдиката на българските учители и Националния дворец на децата, под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката.
Валентина Грънчарова участва в конкурса с доклад на тема „От баба знаем”. Това е и името на последния проект, по който тя работи съвместно с училищното настоятелство и възрастни жени от Самораново, които й помагат в обучението на деца от 3 до 7 клас по ръчна обработка на вълна. В доклада си г-жа Грънчарова описва успешния си опит за работа с деца на различна възраст в разнообразни сфери на изкуството. Според нея успехът се крие в ползотворната работа в екип с различни институции, колеги, родители. Не е без значение и безрезервната подкрепа на директора на училището г-н Георги Станков, както и на нейните колеги. Наградата си тя ще получи на официална церемония в курорта „Албена”, където ще се състои семинар за педагози на тема „Творчески талант и реализация”.
От близо пет години Валентина Грънчарова ръководи вокалната група на училището, тя беше в екипа по реализация на порект „Театрална работилница”, обучител по проект „Приятно и полезно” на „Партньори-Дупница”, а в момента ръководи проект „От баба знаем” и „Арт-ателие” по проект „УСПЕХ” на Министерство на образованието, младежта и науката”.
С още един успех приключва работата по този проект-Гергана Гергинова, която е участник в проекта спечели конкурса на ФРГИ за есе на тема „Моето живо наследство”. Наградата присъди жури в състав: писателите Ангел Игов и Емануил Видински . Наградата е безвъзмезден грант на стойност 500 лева, който да бъде използван за подкрепа на младежка инициатива, в областта на живото наследство, на Сдружение „Училищно настоятелство пи ОУ „Хр. Ботев” - Самораново. Победителите ще получат сертификатите си на 22 април (неделя) на лятната сцена в Борисовата градина по време на тазгодишния фестивал „Живо наследство” организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи”, в който ще участват 20 деца, обучаващи се от Валентина Грънчарова в обработка на вълна.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети