ГЕРБ и Лидер се надцакват на вота в село Баланово

dennews.bg
22.04.2012
размер на текста:

Очакванията за кротки избори в дупнишкото село Баланово не се оправдаха. Още рано сутринта на място бяха изпратени 5 полицейски коли пред единствената секция в местния клуб на читалището. Засиленото присъствие на органите на реда вместо сигурност, създаде напрежение сред избирателите и се наложи към она място да дойде секретарят на общинската избирателна комисия Вера Соколова. Тя обясни, че е предупредила част от полицейските патрули да напуснат района и да започнат да обикалят по улиците на селото, тъй като наистина тяхното присъствие не е нужно чак в такъв голям мащаб.

 

А за струпването им обяснение даде председателят на Общинската избирателна комисия в Дупница Десисласа Стойнева. Тя заяви, че слухове за заплахи от страна на партия Лидер, че ако не се гласува за техния кандидат Иван Анадолийски, ще има уволнения на работещите основно жители на селото в ТЕЦ-а и мините в Бобов дол е било причина от партия ГЕРБ да поискат съдействие от шефа на РУП-Дупница. От своя страна представителите на ГЕРБ не останаха по-назад, за да дадат рамо на своя кандидат Наталия Пръжкова

 

. За целта на място пристигна лично депутатът Емил Гущеров, заместник-областния управител Радослава Чаканска, заместник-кметът на Дупница Крум Милев. Тук беше и шефът на Здравната каса д-р Матей Попниколов, както и главния секретар на община Дупница Невена Манова. Всички си убиваха времето с чоплене на обилно количество слънчогледови семки на около 20-ина метра от изборната секция.
Иначе жителите на село Баланово се оказаха много активни до 16 пред урните от общо 363-има избиратели, бяха застанали 260, което прави 72 %. Още рано сутринта бе минал и най-възрастния гласоподавател- 94-годишния Стоян Грозденин.

 

За пръв път своето право бе упражнил и навършил след вота през октомври пълнолетие младеж, а негов връстник пропусна този шанс заради изпит във Варненския свободен университет.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети