В дупнишкото село Баланово отново си избират кмет

Даниела Методиева
22.04.2012
размер на текста:

В дупнишкото село Баланово днес отново си избират кмет. Бюлетините, между които трябва 363-те избиратели са под номерат 1 и 2.
На частичните избори днес надпреварата се води между ГЕРБ и Лидер, които иначе са в коалиция в местната власт на община Дупница. влизат в предизборна битка за кметския стол в дупнишкото село Баланово.
363-имата избиратели в селото трябва да избират между бившия си кмет Наталия Пръжкова от ОДС, на която този път заложи ГЕРБ. Лидер от своя страна не успя да заложи на успешния си кандидат от местните избори през октомври Явор Митов, който не отговаря на принципа за уседналост и не му достигат само 4 дни. Затова хората на Ковачки издигнаха кандидатурата на председателя на читалищното настоятелство в село Баланово Иван Анадолийски.
До нарсочването на частични местни избори в село Баланово се стигна, след като в деня на вота на 23-и октомври стана ясно, че Митов не отговаря на принципа за уседналост и трябваше да бъде отсранен по спешност часове преди края на изборния ден. Въпреки това, той събра най-много гласове на избирателите и застана на кметския стол до касирането на вота.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети