Цирк! Волейболният финал в Самоков или Благоевград, Пирин: Не мърдаме от Разлог

Константин Соколов
19.04.2012
размер на текста:

Споровете около това къде да се играе финал номер 3 от волейболната Суперлига между Марек Юнион-Ивкони и Пирин Балканстрой се превърнаха в цирк. След размяна на словесни престрелки, обвинения, декларации от двата клуба, ръководството на НВЛ реши даде шанс за избор на тима домакин Пирин. Първият вариант е срещата да се играе в зала „Арена Самоков“ на 22 април (неделя) от 17.30 часа или в зала „Скаптопара“ в Благоевград на 23 април (понеделник) със същия начален час. Ръководството на Пирин Балканстрой трябва да уведоми това на НВЛ за избора си до 17.00 часа утре (петък). Това е последния шанс за отбора от Разлог да излезе на полето в спор за титлата, в противен случай за шампион ще бъде обявен тимът на Марек Юнион-Ивкони. Становището на Националната волейболна лига е меко казано странно, тъй като по програма мачът трябваше да се изиграе утре, 20 април.
Припомняме, че спорът тръгна от решение на Апелативната комисия от 18 април, според което Пирин бе лишен от домакинство за 2 мача. Всичко това бе в следствие на ненормалната обстановка по време и след първата финална среща в Разлог, спечелена от пиринци с 3:1. След това Марек изравни резултата в серията на 1-1 с победа с 3:0 гейма у дома, като дойде ред и на разложани да се оплачат от противниковата агитка.
Смехотворната ситуация се допълни от ръководството на Пирин Балканстрой, което организира масов протест на фенове на отбора и живущи в Разлог на площада в града днес. След това пък президентът на клуба Костадин Калоянов обяви, че тимът му няма да мръдне от Разлог и въобще не възнамерява да играе волейбол в Самоков или Благоевград. „Да си го избият от главата! Ние няма да играем никъде, освен в нашата зала! Ако не иска Данчо Лазаров да дойде в нашата зала, ще се видим в съдебната зала. Вече сме наели и адвокат Георги Градев“, заяви Калоянов пред Гонг. От Марек Юнион-Ивкони обаче са готови да се съобразят с решението на НВЛ. „Каквото решат от Национална волейболна лига, където насрочат мача, ние ще се явим. Лошото е обаче, че вече не знам, какво да казвам на момчетата“, заключи мениджърът на дупнишкия клуб Людмил Найденов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети