Израел търси наши строители срещу $1500 месечна заплата

Десислава Панайотова-Янкова
19.04.2012
размер на текста:

Бюро по труда-Дупница набира кандидати за работа в Израел в сферата на строителството, като заявената към България бройка е 3500 души. 1500 долара е месечната заплата, която одобрените ще получават, а към нея израелските работодатели прибавят и 185 долара месечен депозит, който ще бъде изплатен при напускане. Максималният срок на договора е 3,5 години, като на всяка година работниците ще получават и еднократна премия. Четирима души от региона са първите одобрени по програмата и те заминават за Израел в края на април.
„Въпреки добрите условия на заплащане и осигурената квартира кандидатите са малко. Няма повод за притеснение от страна на кандидатите, които отговарят на условията, тъй като зад тях е държавата, а не някоя частна фирма с неясни условия и произход. Държавата е гарант по договорите и хората трябва да бъдат спокойни, че няма да бъдат измамени, въпреки, че най-голямото им притеснение най-вероятно е отдалечеността и напрежението в Израел”, коментира директорът на Бюро по труда-Дупница Наташа Илиева.
А условията, на които трябва да отговарят кандидатите са: да бъдат на възраст от 25 до 47 г.; да са строителни работници-кофражисти (индустриален и дървен кофраж, арматуристи), керамична облицовка на подове и стени, мазилка. Всички трябва да имат познания за четене на строителни планове, да са завършили курс на обучение, а ако не са да имат най-малко 5 г. доказан трудов стаж. Освен това кандидатите не трябва да имат криминално досие и да са работили до момента в Израел. Трябва да бъдат в отлично физическо състояние и подготвени за усилена работа на открито при горещият и сух климат на региона.
Друго важно условие е, че одобрените трябва сами да заплатят самолетните си билети до Израел и обратно, както и да покрият разходите за легализация на документите си.
От месечната заплата на работниците ще бъдат удържани около 33 долара за медицинска застраховка, която работодателите задължително осигурява.
Крайният срок за подаване на документите в Бюро по труда-Дупница е 25 май.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети