12 нашенци на олимпийските квалификации по борба в София

DenNews.bg
18.04.2012
размер на текста:

12 български борци ще вземат участие в тридневния олимпийски квалификационен турнир в София, който започва в петък. На надпреварата ще се пуснат общо 360 състезатели от 40 страни.
По петима нашенци има в класическия и свободен стил, а две места са предвидени за жените. При свободняците попаднаха Анатолий Гуйдя (кат. до 60 кг), Кирил Терзиев (74), Михаил Ганев (84), Георги Средков (96) и Божидар Бояджиев (120), а за квоти при жените ще се борят Елица Янкова (48) и Тайбе Юсеин (63).
Единственият проблем за старши треньора Симеон Щерев идва от контузия в глезена на Кирил Терзиев, като ще се преценява в последния момент дали той да участва. "Разчитаме на квоти във всички категории и се надяваме да ги спечелим. При Гуйдя има най-тежки противници, но от него очакваме да се представи също толкова силно и да вземе квота. Кирил се контузи преди два дни и до последно няма да се знае дали ще вземе участие. От Мишо също очакваме квота, защото той е световен шампион. Средков е млад и все още няма опит, но Божидар има такъв и е готов, въпреки че дълго време не се бори", коментира Щерев пред sportal.bg.
Старши треньорът на класиците Братан Ценов също обяви имената на петимата състезатели за квалификациите. Това са Александър Костадинов (55), Емилиян Тодоров (66), Илиян Георгиев (74), Христо Маринов (84) и Иван Иванов (120).
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети