Автобус се запали в движение в Бургаско

DenNews.bg
16.04.2012
размер на текста:

Междуградски автобус се запали в движение между селата Вълчин и Мъдрино в Бургаско. Бързата реакция на шофьора на превозваческата фирма „Омуртаг Транс” предотврати поредната трагедия.
Пожарът е възникнал по време на движение, като водачът спрял на 20 м преди ж.п. прелез и успял да изведе всичките 32 пътници без да пострадат, като до идването на противопожарния автомобил и четиримата огнеборци, автобусът изгорял изцяло.
Според водача огънят възникнал от двигателя и в купето на автобуса започнал да влиза пушек и мирис на фреон от климатика. Той извел пътниците, но не успял да спаси документите, свързани с превоза. Изгорели са напълно свидетелство за регистрация на моторно превозно средство, полицата „Гражданска отговорност”, знакът за периодичен годишен технически преглед и други документи.
Собственикът на автобуса – Ф.Х., 48-годишен от Омуртаг, предприел мерки за извозване на пътниците. Според Ф.Х. автобусът е преминал годишен технически преглед на 12 март т.г. в Свищов. Останките от автобуса са оставени на съхранение в Районно управление „Полиция”-Сунгурларе, информира dnes.bg.
Седем души обаче нямаха късмета на пътниците от изгорелия автобус. Толкова са получили тежки травми на крайниците след катастрофи и са приети в "Пирогов". Две възрастни жени на 79 и 70 години са приети на лечение заради наранявания при побои. Д.Н. на 79 г. е с мозъчно сътресение, а М.М. на 70 г. е две счупвания на левия крак. 63-годишният Т.Е. е транспортиран от Брезник с хематом в мозъка също след нанесен побой.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети