Данъчни плъзнаха по магазините в Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
11.04.2012
размер на текста:

Касовите апарати на всички търговци вече задължитело трябва да са свързани с НАП.

За предпразничната суматоха из магазините в Дупница днес помагат и няколко екипа проверяващи от Националната агенция по приходите и Агенцията по безопасност на храните. И докато потребителите преценяват на око качеството на агнешкото, яйцата и другите продукти нужни за посрещането на Великден, инспекторите от Областната дирекция по храните извършват масови проверки на документацията в магазините, произхода на продуктите и тяхното качество, за което се вземат проби. Данъчни пък следят не само дали се издават касови бележки при всяка покупка, а и дали търговците са въвели новите касови апарати, за чиято подмяна и задължителна връзка с НАП крайният срок бе 31 март.
За да се убедят в коректността на търговците, екипи от проверяващи влизат в обекти, които вече са били проверени от техни колеги. Така вероятността да установят нарушения е по-голяма. Друг трик на данъчните е самите те да се представят за клиенти и то когато има повече клиенти в магазините, за да видят дали се издават касови бележки.
Потребителите също не трябва да забравят, че подлежат на проверка и ако бъдат установени да напускат търговския обект без касова бележка към покупката си ще бъдат санкционирани.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети