Дупнишките фирми се споразумяха със ССС- Болоня да им изплати парите за газификацията

Даниела Методиева
09.03.2012
размер на текста:

Представителите на 8-те дупнишки фирми, участвали в газификацията на града, са постигнали споразумение с главния подизпълнител- италианското дружество „Консорцио Коопетативе Коструциони”- Болоня-„ССС Болоня“ , да им бъдат изпплатени всички суми за извършената от тях работа. Това обяви днес общинският съветник от БСП Иван Шопов, който чрез фирмата, чийто управител е, също е участвал в газифицирането на града. Той беше и инициаторът за започване на протестите, а миналия четвъртък дори бе поставен ултиматум до 15-и март, че ако дупничани не си получат парите, започва разкопаването на цялото трасе.
Иван Шопов обясни пред dennews.bg., че преди 2 дни е проведена среща с представители на ССС Болоня и наетата от тях Балканинженеринг 2, която е следващата фирма по веригата. На нея е било постигнато споразумение до средата на средващата седмица да започне изплащането на дължимите суми, които са 300 000 лв. Единственото условие от страна на италианското дружество е било тогава да бъдат представени подробните разчети за извършените дейности от страна на дпнишките фирми.
Всъщност договорите с дупнишките фирми са били подписани с трета по веригата фипма Риф-България, наета от Балканинженеренг и то при положение, че тя не е имала право според договора със ССС Болоня да наема друг подизпълнител. Риф-България така и не се разплати с местните фирми, а стана ясно, че тя е обявена и в несъстоятелност и вече е препродадена на трети лица.
От Рила газ обясниха още в началото на протестите, че са готови да съдействат по всякакъв начин за решаване на проблема, въпреки, че те са се разплатили с фирма ССС Болоня. Тя от своя страна също е изплатила всички дължими суми на "Балканинженеринг-2". Точно тук веригата се къса, тъй като „Риф-България” се оказа некоректна по отоншение на дупнишките фирми.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети