Делото срещу Катин за присвояване на средства от хазната не тръгна, общината нередовно призована

Даниела Методиева
07.03.2012
размер на текста:

Делото срещу бившия кмет на Кочериново Костадин Катин за присвояване на 900 лв. от общинската хазна, не тръгна. На заседанието пред Дупнишкия районен съд стана ясно, че община Кочериново е нередовно призована и това бе причина заседанието да бъде отложено за края на април.
Обвинението бе повдигнато от прокуратурата в Дупница срещу Катин заради фактурирани разходи за купуване на две шкафчета със средства от общинската хазна за 900 лв. Към фактурата за покупката били прибавени още и разходите за купуване на обзавеждана на детска стая в дома му.
Делото срещу Катин, който вече е директор на отдел „Закрила на детето” в Кочериново съветник продължава по общия ред, след като в частта му по другото обвинение повдигнато му от Районна прокуратура за притежание на боеприпаси, то приключи. Това стана след споразумение с държавното обвинение и последвало постаняване на условна присъда от 1 г. и 6 м. с 3 години изпитателен срок, след като Катин се призна за виновен. Това бе и причината да бъде отстранен и от общинския съвет в Кочериново.

 


 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети