Село Баланово с нов кмет, Иван Кьосев подаде оставка

До провеждането на изборите управник на селото става бившият секретар Галинка Кариерска

DenNews.bg
07.03.2012
размер на текста:

Село Баланово вече е с нов, втори временен кмет, след като назначения от градоначалника на Дупница Методи Чимев Иван Кьосев подаде оставка. Със заповед на временно изпълняващия длъжността областен управител Даниела Годинова Кьосев е освободен от поста, а от днес официално неговото място се заема от Касиерска.
Като причина за поредната рокада е подадено писмено заявление от Иван Кьосев за освобождаване от поста, а в мотивите си до областния управител той посочва, че след поемането на длъжността в селото е възникнало напрежение сред населението, както и подозренията му, че като кметски наместник може да повлияе на гласоподавателите при предстоящите избори в Баланово.
Иван Кьосев бе назначен за временно изпълняващ длъжността кмет на село Баланово на 17-ти февруари. Причина бе фактът, че спечелилият изборите през октомври Явор Митов от партия ЛИДЕР бе отстранен от поста, тъй като нямаше задължителната шестмесечна адресна регистрация в селото и не отговаря на условията за уседналост. Това доведе и до протести от страна на жителите на селото, които поискаха отстраняването на Иван Кьосев.
Частичните избори в село Баланово ще се проведат на 22 април, като до полагане на клетва от новоизбрания кмет.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети