Боевски ще чака присъдата си 40 дни

DenNews.bg
07.03.2012
размер на текста:

Каква ще бъде присъдата на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, ще стане ясно до 40 дни, информира news.bg. Съдът отхвърли и искането на Боевски за освобождаване под гаранция или домашен арест, щангистът чака развръзката в затвора в Итаи
На делото за трафик на кокаин, което продължи до късно снощи съдийката е разпитала двама свидетели. От страна на защитата- мениджърът на хотела, в който Боевски е бил отседнал с дъщеря си, а от страна на обвинението федералния полицай, извършил проверката.
Защитата и обвинението предали писмени пледоарии на съда, Боевски също е давал показания. Олимпийският шампион бе задържан на летището в Сао Пауло през октомври Приети са всички доказателства за неговия обществен статус, подготвени от защитата и не са били оспорвани - характеристики от обществени организации, от други хора, семейства и други близки. Чистото съдебно минало също се счита за важно.Повече няма да бъдат призовавани свидетели.
Адвокатът на Боевски Дерменджиев уточни, че след първоинституционния съд има още две инстанции. Той не скри, че е скептичен за изхода на процеса.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети