Стар нов съветник се закле в ОбС-Кочериново

Десислава Панайотова-Янкова
06.03.2012
размер на текста:

Радков (вдясно) положи клетва на сесията днес. Снимка: dennews.bg

Общинският съветник от изминалия мандат Георги Радков положи клетва днес пред местния парламент в Кочериново и зае официално мястото на назначената за главен секретар на община Дупница Невена Манова. Освен мястото и в ОбС Радков автоматично стана член на Постоянната комисия по човешки права, труд и социална политика, на която член беше Манова. Още една рокада се наложи заради напукането й в комисиите към местния парламент. Председателското място в Постоянната комисия по околна среда зае Живко Лапачки.
Радков произнесе клетвата си пред колегите си и гостите на сесията преди самото заседание и веднага се включи в гласуванията по дневния ред. Впечатление направи, че при гласуването на включването му в комисия той скромно гласува „въздържал се”, но отказа да се мотивира при дадената му от ОбС-шефа Румен Янакиев възможност.
Опитът на Радков пък веднага пролича, като внесе ред в хаоса създал се при гласуването на докладната за опростяване на такса „смет” на единственото училище в общината СОУ „Христов Ботев”. Всъщност именно благодарение на обясненията на Радков и колегата му социалдемократът Райчо Калайджийски, че училището няма отпуснат бюджет за покриване на таксата ОбС прие решение, с което освободи школото от плащане на таксата в размер на 18 550 лв.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети