Съпругът на убитата Даниела Кацарска слага ръка на наследството й

DenNews.bg
05.03.2012
размер на текста:

Съпругът на жестоко убитата в Дупница Даниела Кацарска ще наследи част от имотите и имуществото й, въпреки че часове преди смъртта й делото им за развод приключва с решение за разтрогване на брака.
Разследването на жестокото убийство на Даниела, станало в нощта на 28 срещу 29 февруари, продължава, като до момента нито от Окръжна прокуратура, нито от полицията в Дупница изнасят каквато и да било нова информация. Единственото което се съобщава е, че няма задържани и работата продължава.
Според запознати със случая обаче не само майката на Даниела Йорданка Тодорова ще наследи многото имоти на 32-годишната жена, но и бившият й съпруг Евгени, тъй като той може да обжалва решението за развода.
За изясняването на случая обаче най-вероятно ще се наложи отнасянето на казуса до съда, тъй като имотите на Даниела са наследство от баба й отпреди брака. По закон в такъв случай съпругът няма право на претенции към тях, тъй като те не са обща семейна собственост, и могат да бъдат наследени само от родителите или от децата.
В случая обаче казусът е по-сложен, тъй като наследството е придобито преди брака, но строителството на кооперацията на един от парцелите в Дупница се случва по време на брака с договор между двамата съпрузи. С договорът апартаментите са поделени три за Даниела и четири за съпруга й. Така че има вероятност Евгени да предяви претенции към тази собственост като наследник на бившата си съпруга.
Вероятността за това пък засилва все повече твърденията, че именно Евгени Кацарски може би има нещо с общо с нападението, дори и да е физическият извършител на посегателството.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети