„Балканинженеринг-2” се отметна, дупнишките фирми се заканиха да разкопаят газопровода на 5-и април

Даниела Методиева
30.03.2012
размер на текста:

Собствениците на 8-те дупнишки фирми, участвали в газификацията, започват да разкопават трасето от 5-и април. Тази закана днес отправи един от управителите Иван Шопов, а причината поредният отказ на втория във веригата подизпълнители фирма Балканинженеринг-2 да даде своето съгласие и да признае извършените от дупничани разходи. Едва тогава главният подизпълнител-италианската фирма ССС Болоня може да започне изплащането, след като пое ангажимента по време на един от поредните разговори между юристи на двете страни миналата седмица
Това за пореден път доведе преговорите в задънена улица, въпреки, че последната уговорка бе разплащането да бъде направено в края на този месец.
Иван Шопов призна, че до определянето на крайната сума, която се дължи на дупнишките фирми се е стигнало, след като е трябвало да бъдат проверени много документи за извършени разходи, включително и да им се признаят и такива, които са били правени, без да се сключват договори с една от фирмите и наети работници.
До сложния за разплитане казус се стигна, след като „Балканинженеринг-2” нае друга фирма като подизпълнител „Риф-България”, при положение, че по договор с главния изпълнител ССС Болоня няма право на това. След като приключиха работите по полагане на газопровода и дупнишките фирми поискаха дължимото им, Риф българия обяви несъстоятелност и бе продадане на трета фирма. Според информацията, с която разполагал Шопов, собственикът на Риф-България сега представлявава дружеството, на което е продал фирмата си. По думите на Шопов Риф-България в случая е изпълнявала ролята на бушон.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети