70-градусова водка блика от фонтан в Грузия

DenNews.bg
29.03.2012
размер на текста:

Това е определено щастлива новина. Не толкова за производителите, които ще се ракламират, а за почитателите на алкохолния туризъм.

Може в Дубай да си имат чудните водопади. Подскачащи, пеещи и цветни. Но колкото и да хващат окото скоро ще загубят славата си, защото на хоризонта се задава тежката артилерия. Защото в Грузия започва изграждането на фонтан, който няма да бъблука в розово, а ще бълва яка струя водка. И то грузинска водка, галено наричана „чача”.
Алкохолният фонтан трябва да заработи до лятото в Батуми, а според портала Business Georgia, освен да напълни сърцата и гърлата на местни и турсити, той ще служи и за реклама на производители на "чача", вино и други алкохолни напитки в страната. Алкохолът ще тече вместо вода по 10-15 минути, посочва РИА Новости, цитирана от inews.bg.
Много грузинци произвеждат в домашни условия "чача", която понякога се нарича винена водка или просто грузинска водка.
Прави се най-често от грозде, но понякога и от смокини, мандарини, портокали и черници. Обикновено получената напитка е около 70 градуса и се разрежда преди да се бутилира.
Само преди няколко месеца, през септември 2011 г., Грузия получи патент върху "чача", както и върху още няколко напитки и ястия от националната кухня.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети