Уволненият управител на „Напоителни системи” се прости с колегите си, новият бе скрит от медиите

Даниела Методиева
29.03.2012
размер на текста:

Санде Костадинов се раздели с колегите си с почерпка. Снимка: dennews.bg

Уволненият управител на „Напоителни системи” ЕАД клон „Струма Места” Санде Костадинов днес се прости с колегите си. След като освободи кабинета си на своя наследник 29-годишният Иван Марков, той избра този на шефа на района, за да почерпи екипа си за сбогуване и да подпише приемо-предавателните и инвентарни протоколи. Иван Марков така и не бе представен от своите шефове от София, а в късния следобяд те отидоха да се почерпят.
Санде Костадинов обяви, че след освобождаването му от поста, което стана вчера, ще отиде на трудовата борса, където има право да получава в продължение на 1 година 60% от заплатата си. Каква ще бъде сумата, той не обяви, като обясни, че това е фирмена тайна. Следващите 12 месеца Костадинов щял да си почине у дома в благоевградското село Бучино от тормоза, на който бил подложен близо половин година от централното управление в София. И обясни, че освен, че не е искал да продава за желязо помпени станции и стоманени тръбопроводи, е бил принуден и да преведе по сметките на управлението в столицата 500 000 лв., внесени в клона от ТЕЦ „Бобов дол”. Тези пари и още 3 млн. и 400 хил. лв. също били взети от клон „Струма-Места”, след като били отпуснати от междуведомствената комисия по бедствия и аварии за възстановяване на речните корита на Струма и Места. Това било направено, защото поръчката вместо на клона, била възложена на външни фирми.
Това е и причината вече втори месец работниците от Напоителни системи да са без заплати.
Сега нека новият управител извади утре куфарчето и се разплати с хората, след като избраха него, може и да намерят пари за заплати, коментира днес Санде Костадинов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети