Уволниха шефа на Напоителни системи клон „Струма-Места” Санде Костадинов

Това е поръчка на министър Найденов, не се съгласих да бракувам за желязо помпени станции и водопроводи, реагира освободеният от поста

dennews.bg
28.03.2012
размер на текста:

Шефът на Напоителни системи клон „Струма- Места” със седалище в Дупница Санде Костадинов е освободен от поста след заседание на Съвета на директорите. На негово място е назначен 28-годишният столичанин Иван Марков, който утре влиза в шефския кабинет на „Напоителни системи” а в този рокада Санде Костадинов вижда поръчка от страна на министъра на земеделието и горите Мирослав Найденов.
„Причината да бъда освободен, без дори и да ме предупредят е, че аз отказах да продам помпените станции и стоманени водопроводи на територията на Югозападна България. Това бе поискано от мен от министър Найденов с обяснението, че по този начин ще се подобри финансовото състояние на дружеството. Дори ми бе изпратено и писмо специално за помпените станции „Рила”, „Маковец”, „Лешко-1” и „Лешко-2 ”.
Става въпрос за 1 500 тона желязо от помпени станции и стоманени водопроводи, което вече е продадено предварително през стоковата борса на фирма и сега аз съм задължен искам или не искам, трябваше да ги бракувам. Точно от това чашата преля и отказът ми да се подчиня е причината да бъда освободен, коментира пред dennews.bg. Санде Костадинов.
Той обясни, че неговият заместник Иван Марков всъщност е човекът, назначен от министър Мирослав Найденов да отговаря за бракуването на помпените станции и стоманените водопроводи в Югозападна България. Които според Санде Костадинов дори и да правят по-големи разходи, все още са необходими и полезни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети